Når man søger behandling af rygsmerter

Langt de fleste mennesker oplever rygsmerter på et eller andet tidspunkt i deres liv, enten fordi det er eksamens tid og lange nætter bøjet henover skolebøgerne har resulteret i ømme led og muskler, eller fordi man har sovet i en forkert stilling. Enkelte har måske endda rugsmerter i flere dage, fordi de har hjulpet en nær ved med at flytte ind i hans nye lejlighed, eller måske blev der strakt lidt for godt igennem, ved den sidste tenniskamp.

Forskellen mellem disse mennesker, og en stadig voksende del af den danske befolkning, findes ved at undersøge hvorledes disse rygsmerter opleves, og hvor længe de varer ved.

I langt de fleste tilfælde er rygsmerter forårsaget af ømme muskler, og smerten fortager sig derfor relativt hurtigt igen når arbejdspresset mindskes. I sådanne tilfælde kan behandling af rygsmerter ske gennem noget så simpelt, som et par minutters strækøvelser efter en lang arbejdsdag eller ved at kopiere et par yogastillinger, man har set et eller andet sted på nettet. Desværre er disse “sjove” behandlinger af rygsmerter ikke nok for mange: I enkelte tilfælde går smerten nemlig ikke væk igen, selv efter længere tid, og det er på dette tidspunkt man bør søge professionel hjælp.

Rygsmerter kan være svære at rumme, især hvis de er så stærke at de påvirker måden hvorpå man som almen person lever sit liv. Store rygsmerter kan især være en hindring, hvis man vil deltage i normale aktiviteter sammen med sine medmennesker, både derhjemme hos familien, men i den grad også på arbejdspladsen, hvor rygsmerter kan være en hård og anstrengende udfordring at overkomme, og derved påvirke jobindsatsen.

Smerter er svære at leve med
At leve med smerter, uanset om de er milde eller stærke, kan være en plage når de er vedvarende og der intet frirum er, hvor man kan søge hvile og samle styrke til at stå imod pinen.

Smertestillende midler er ofte en hurtig, men midlertidig lappeløsning, og desværre er der i mange tilfælde ikke megen forskel på graden af smerter, med eller uden piller, da rygsmerter ikke i alle tilfælde kan fjernes eller dulmes med medikamenter.

5I sådanne tilfælde kan behandling af en persons rygsmerter opnås ved at gå til kilden selv.
Ved at søge hjælp hos en kiropraktor, er det muligt at få hjælp til at mindske smerterne og i visse tilfælde endda fjerne dem fuldkomment. Lægehjælp bør naturligvis altid være det første skridt i behandlingen af enhver kropslig smerte, men hvor lægen er uddannet i sygdom, er en kiropraktor udelukkende uddannet i kroppens ageren. En kiropraktor er derfor i stand til at fordybe sig langt mere i arbejdet med patientens krop, og har unikt kendskab til hvorledes man kan løse smertelidelsen, ved at arbejde med kroppens egne styrker og svagheder.

Søg behandling hos en kiropraktor

Befinder man sig i eksempelvis Odense, Fyn, er der flere kiropraktorer at vælge imellem, der alle er specielt udannet i at finde kilden til rygsmerterne og lindre disse. Ofte er selv svære smerter forårsaget af overbelastning, enten gennem dårlig positur eller fordi ens arbejde kræver man foretager de samme bevægelser om og om igen: Sådanne smerter kan en kiropraktor ofte nemt hjælpe med, og afværge, ved at arbejde med ryggens bevægelighed. Samtidig er en kiropraktor også i stand til at arbejde tæt med sine patienter om at finde en måde at forebygge fremtidige smerter på.

Har man rygsmerter, og er disse en hindring i hverdagen, anbefales det at man søger hjælp hurtigst muligt – der er ingen grund til at lide, hvis smerterne kan afhjælpes efter blot nogle få besøg hos en professionel kiropraktor.