Når depression rammer

Depression rammer mange mennesker hvert år og når den gør er det en god idé at få noget professionel, terapeutisk hjælp. Dette kan man heldigvis få mange steder, for eksempel i Sønderborg, hvis det er der man bor.

 

Individuel oplevelse

brain-1845940_960_720

En depression opleves som så meget andet som forskellig fra person til person, men selvom det er en individuel oplevelse er fællestrækket en masse negative tanker, der gør personen der lider af en depression ude af stand til at komme være i godt humør og ude af stand til at udføre handlinger som personen tidligere kunne gøre med lethed. Ofte kan det være svært for familie og venner at sætte sig ind i den depressionsramtes situation og tankegang. Det kræver mere at komme ovenpå igen end et opmuntrende “det går nok alt sammen”. Derfor er det vigtigt så hurtigt som muligt at få noget professionel hjælp, selvom det ironisk nok i sådan en situation kan være svært at bede om hjælp og tage sig sammen til at opsøge.

 

Støtte ved hjælp af terapi

Her er det godt hvis familie eller venner kan være med til at få dette til at ske, i stedet for at forsøge selv at løse problemet med snak. En terapeut er uddannet til at tale med en person der lider af depression på en helt bestemt måde, tage følelser og tankerne alvorligt og behandle dem. Det kan i sig selv være en befrielse for personen, når vedkommende starter behandlingen at komme i et lukket rum og snakke med en terapeut som man ikke har noget forhold til. Her har man mulighed for at sætte ord på nogle ting uden at skulle tage hensyn eller tænke på konsekvenserne som man er nødt til at gøre, hvis man taler med en ven, ægtefælle eller familiemedlem.