Min skraldespand er altid fyldt

Min skraldespand er altid fyldt – og de problemer det i en periode gav mig med kommunens sanitetfolk var næsten til at kaste op over. Det er ikke til at forstå, hvordan en husstand, som kun er på én person tilsyneladende kan fylde en udendørs skraldespand på en enkelt uge – flere uger i træk. Og det mens jeg var på ferie.

Problemet var ikke bare, at min skraldespand var fyldt, men at den også var både overfyldt og for tung. Kommunens folk truede med ikke længere at ville hente mit affald inde i gårdhaven. Og det gik jo ikke.

Jeg kom hjem fra ferien med et CCTV kamera under armen, og installerede det i nattens mulm og mørke. Og en aften mens jeg var på overarbejde vidste det sig, at problemet skyldes nogle håndværkere, der kom forbi med en fyldt affaldspose og simpelthen udskiftede min med en der var magen til.

Jeg var godt nok forbløffet.

Hvis renovationsfolkene ikke henter din skraldespand hvad så?

Der er mange regler at tage hensyn til – nogle af dem fastsat af Arbejdstilsynet – og som betyder at skraldet ikke bliver heller hentet, hvis reglerne ikke overholdes. Det kan være:
– hvor meget der må være i en skraldespand – låget skal kunne lukkes tæt og skraldet forseglet og forsvarligt indpakket.
– Der skal blandt andet være gode adgangsforhold, fortov eller vej skal være ryddet for sne om vinteren.
– cykler, barnevogne og biler må ikke står i vejen.
– Vejen hen til skraldespanden skal have et stabilt og plant underlag af asfalt, fliser eller beton – og må ikke bestå af brosten, stigninger, trin eller trapper.
– Der skal være lys, så skraldemanden kan finde spanden eller stativet i mørke.
– Håndtagene på din skraldespand skal vende ud mod skraldemanden.

Hvis skraldemanden nægter at afhentes dit skraldet vil skraldemanden istedet aflevere nye affaldssække, som bliver afhentet den følgende uge.

Mvh
Cristian Nielsen, Vejen