Historien om Toscana Vin

I Italien ligger der et område, der hedder Toscana. Der er ikke særlig overraskende her Toscana Vin (http://www.leisnerwine.dk/main.aspx?page=articlelist&gid=76&gidlevel=0) kommer fra. Det bliver af mange beskrevet som et af de smukkest landskaber i Europa på grund af dets mange bakker og bjergskråninger bklædt med vinmarker. Druerne dyrkes i en betragtelig højde på mellem 160 og 600 meter og det er blandt andet det, der gør Toscana vin til noget helt specielt.

 

Druerne kommer i første række

I Toscana bliver der brugt en speciel slags drue, der tager sig ud anderledes end andre normale drue sorter. Dette skyldes primært højden, den skal leve i – men også det faktum, at dagene er varme og aftener og nætter kolde. Det kræver sin drue at overleve denne slags temperatur skift, så der er altså tale om en drue af rang – hvilket bringer os til det næste punkt.

 

Toscana Vin i populær kultur

Mange husker sikkert Chianti vinen fra filmen med Anthony Hopkins i rollen som den skøre psykolog og seriemorder, Hannibal lecter. I scenen, hvor Clarice Starling besøger ham i hans færgselscelle, beskriver han hvor meget lyst, han har til at spise en menneske lever med en dejlig Chianti vin. Derfra kommer vinens popularitet. Hvad de fleste ikke er klar over, er at Chianti rent faktisk kommer fra området Toscana. Filmen ”Silence of the Lambs” var dermed et meget effektivt redskab for områdets vinproduktion, hvor eksporten til Danmark er steget år efter år. I 1999 var danmarks vin marked fyldt med 9 pct. Toscana vin. I dag er procent delen langt højere.